KULTURA

Započnite sljedeći tjedan izložbom u Botaničaru!

Izložba pod nazivom F + R + I + E + N + D + S otvara se 12. rujna u zagrebačkom Botaničaru.

Nakon nekoliko godina relativnog samotnjaštva, autorica Ana Kovačić kao svaki uzoran član populacije 21. stoljeća počinje dokumentirati svoj život, koristeći ilustratorski vokabular za bilježenje svjesnog osobnog iskoraka ka upoznavanju novih ljudi i izgradnji novog društvenog života. Izložba pod nazivom F + R + I + E + N + D + S otvara se 12. rujna u zagrebačkom Botaničaru.

Izloženi mobili od papira i pokojeg pronađenog predmeta u stalnom su stanju kretanja, drže se predvidljivih orbita sa povremenim izbojima, a zajedno čine maketu novonastalog dinamičnog društvenog sustava, prikazujući ljude, događaje i teme koje su ga obilježile.


Ana Kovačić je ilustratorica i dizajnerica, a diplomirala je na zagrebačkom Studiju dizajna. 

Radi na raznolikim projektima u području nezavisne kulture i obrazovanja, ali i komercijalnim projektima za privatne naručitelje.

Njezine ilustracije objavljene su u dječjem časopisu Brickzine i tiskanom izdanju zbirke stripa Komikaze. Ilustrirala je knjigu Kućni duhovi autorice Dubravke Ugrešić i zbirku pjesama za djecu Olje Savičević Ivančević Zaljubljena u čitav svijet.

Kao ilustratorica radi na projektu vizualnog identiteta Goranovog proljeća, a ilustrirala je i seriju portreta značajnih žena za društvenu igru Strašne žene koja promiče postignuća iznimnih žena na raznim poljima ljudskog djelovanja.

Ilustracije velikog formata bile su glavni dio samostalne izložbe Njezin panteon u sklopu festivala Vox Feminae 2018. godine, a sudjelovala je i na grupnoj izložbi Novo nasljeđe 2021. i  festivalu ilustracije 36 mountains 2016. godine.

Stvara i živi sa psom Borkom u Zagrebu.

#rplus #prostorslobode

Foto: Ivica Ivčević

#Botaničar, #umjetnost