DRUŠTVO

Večeras se dodjeljuju dvije važne nagrade: “Nada Dimić” i “Vesna Kesić”

Nagrade se dodjeljuju pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, a svojim su djelovanjem ostavili važan trag u borbi za društvo jednakosti.

Neon
06.07.2023.

Dodjela nagrada “Nada Dimić” te “Vesna Kesić” održat će se večeras, u četvrtak, 6.7. u 20 sati na Trgu žrtava fašizma (ispred HDLU-a).

Dodjela nagrada “Nada Dimić” i “Vesna Kesić”

Nagradu “Nada Dimić” posljednjih šest godina dodjeljuje se pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, a svojim su djelovanjem ostavili važan trag u borbi za društvo jednakosti. Dobitnici prošlogodišnje nagrade “Nada Dimić” za promicanje društenih sloboda su Mirela Čavajda, odvjetnica Vanja Jurić i organizacija Are You Syrious.

Godine 2021. osnovana je nagrada za novinarstvo “Vesna Kesić”, kojom se odaje priznanje i daje poticaj beskompromisnom novinarstvu koje odvažno ustraje na očuvanju slobode i jednakosti, opirući se bilo kakvim oblicima represije i cenzure. Tamara Opačić prošlogodišnja je dobitnica nagrade “Vesna Kesić” za kritičko novinarstvo. Nagrada je nazvana u čast Vesni Kesić koja je bila jedna od začetnica nagrade “Nada Dimić” i čiji je doprinos Fondu za druge nemjerljiv i neprocjenjiv. Vesnu pamtimo kao neponovljivu osobu s pokretačkom energijom i aktivističkom strašću koja ne jenjava. Uspomena na njezino djelovanje i razvoj kritičkog mišljenja velika su nam inspiracija i motivacija u daljnjem radu.

Sami možete direktno utjecati na iznos nagrade i pomoći donacijom, detalje saznajte na linku.

#prostorslobode

Fotografije: Udruga Domino

#Domino, #Nada Dimić, #Vesna Kesić