KULTURA

Stigao je trailer za “Dune 2”!

trailer donosi prekrasnu filmsku atmosferu kultne priče i cilja ravno u sredinu: Chalamet jaše velikog crva kako bi impresionirao Chani (Zendaya) u prvom traileru za Dinu 2!

“Dune” sveobuhvatna adaptacija Denisa Villeneuvea ovog kultnog znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta iz 1965., službeno dobiva nastavak. Koliko je film iščekivan i velik, govori činjenica da je jučer izašao teaser za trailer!

I danas, napokon, je SF svijet obožavatelja došao na svoje s trailerom. I trailer donosi prekrasnu filmsku atmosferu kultne priče i cilja ravno u sredinu: Chalamet jaše velikog crva kako bi impresionirao Chani (Zendaya) u prvom traileru za Dinu 2!

Dune 2

Zakoniti nasljednik kuće Atreides zaglavio je na planetu Arrakis dok ostatak svemira misli da je mrtav, pa mu lik Javiera Bardema daje nekoliko savjeta o tome kako jahati pješčanog crva. Na drugom mjestu, princeza Irulan Florence Pugh planira zavjeru, a Feyd-Rautha Harkonnen Austina Butlera bori se u areni. Možda ga ne prepoznajte odmah, to je onaj ćelavi od obrva naviše.

Dune: Part Two | Official Trailer

Ako ste gledali prvi dio, možda se sjećate da je većina likova zapravo mrtva. Oscar Isaac, Jason Momoa i Sharon Duncan-Brewster svi su redom mrtvi od plina, borbe i pješčanog crva. Tako je Villeneuve dopunio “Dune: Part Two” prilično poznatim imenima. Chalamet, Bardem, Zendaya i Rebecca Ferguson vratit će se, naravno. Ali dodali su Florence Pugh, Austina Butlera, Léu Seydoux i Christophera Walkena u svoju grupu znanstvenofantastičnih likova. Walken će glumiti Shaddama IV., cara kuće Corrino; Pugh će glumiti njegovu kćer, princezu Irulan; Seydoux će biti Lady Margot, koja je jedna od carevih prijateljica i članica kultnih kraljica Bene Gesserit; a Butler će biti Feyd-Rautha Harkonnen, nećak baruna Harkonnena Stellana Skarsgårda. Konačno, Tim Blake Nelson glumit će još neimenovanog lika.

Film će se baviti drugom polovicom originalnog epskog znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta. Prvi film ostavio je vidovitog dječaka-kralja Paula Atreidesa (Mali Timmy Tim) i njegovu majku (Ferguson) dok su se pridruživali Fremenima.

Trailer za Dune 2 koji je premijerno prikazan na CinemaConu sadržavao je Atreidesovu prvu vožnju na pješčanom crvu, kao i isječke Florence Pugh kao princeze Irulan Corrino i Butlera kao “psihotičnog” Feyd-Rautha.

Datum premijere drugog dijela zapravo se malo pomaknuo. Film je izvorno trebao biti pušten u distribuciju 17. studenog 2023., ali ta je premijera upravo pomaknuta za dva tjedna na 3. studenoga.

#prostorslobode

Fotografije: Warner Bros.

#film