KULTURA

Tjedan turskog filma u kinu Kinoteka

Ovogodišnji program sastoji se od devet naslova, među kojima se nalaze komedije i drame, aktualni filmovi i klasici.

U kino Kinoteka u goste stiže deseto izdanje popularnog Tjedna turskog filma. Program je počeo 15. svibnja u 18 sati projekcijom povijesne drame Raketni kluba Bandırma redatelja Ömera Faruka Soraka o srednjoškolcima koji su uspjeli u prilično nevjerojatnom svemirskom pothvatu.

Tjedan turskog filma

Ovogodišnji program sastoji se od devet naslova, među kojima se nalaze komedije i drame, aktualni filmovi i klasici. Među njima izdvajaju se “Predanost: Hasan” nagrađivanog redatelja Semiha Kaplanoğlua te britka politička satira “Objava” Mahmuta Fazıla Coşkuna, nagrađena posebnim priznanjem u Veneciji. Svi filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima, osim ako nije drugačije naznačeno.

Objava

Tjedan turskog filma organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Institutom Yunus Emre u Zagrebu, Veleposlanstvom Republike Turske i kinom Kinoteka. Za svečano otvorenje potrebna je ulaznica. Ulaznice možete rezervirati na info@turski-film.eu. Besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni kina Kinoteka u ponedjeljak 15. svibnja od 16 sati.

Organizirani poslovi

Matineja: Super Mario Bros.

Super Mario Bros. Film animirana je inačica pustolovina junaka istoimene Nintendove videoigre, koja je zahvaljujući dobrom omjeru nostalgije, odlične animacije i zabave ostvario veliki uspjeh na blagajnama diljem svijeta. Priča prati Marija, vodoinstalater iz Brooklyna, koji putuje Kraljevstvom Gljiva kako bi pronašao svoga brata Luigija i spasio svijet od nemilosrdne Koope koja riga vatru. Film se prikazuje u matineji.

Predanost Hasan

Posve novi organ

Filmove iz ciklusa Posve novi organ pogledajte uz Filmski pokaz nove rute do vašeg starog mjesta u kinu! Više o svemu saznajte ovdje.

Ulaznice je moguće kupiti online na ulaznice.hr i www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka kinokinoteka.hr.

#prostorslobode

Fotografije: stillovi iz filmova, Kino Kinoteka

#film, #Kino Kinoteka