KULTURA

Serije The Last of Us, The English i This Is Going to Hurt prikovale su nas za ekrane

Prijelaz 2022. na 2023. je donio dosta odličnih serija, a mi izdvajamo njih tri. Jednu smo "progutali" na kraju 2022., jednu sada gledamo s punom pozornošću, a jednu gledamo ispočetka, u iščekivanju nove sezone za dva tjedna. Jer dobre stvari valja ponoviti.

Prijelaz 2022. na 2023. je donio dosta odličnih serija, a mi izdvajamo njih tri. Jednu smo “progutali” na kraju 2022., jednu sada gledamo s punom pozornošću, a jednu gledamo ispočetka, u iščekivanju nove sezone za dva tjedna. Jer dobre stvari valja ponoviti.

Serija The Last of Us donosi apokaliptičnu priču koja se temelji na istoimenoj videoigrici iz 2013. godine. Vani su tri epizode, i sudeći prema reakcijama publike i kritike, vjerujemo da će oni koji nikada nisu htjeti probati igrati igru, jer je serija odlična. Junak serije Joel, jedan od preživjelih, unajmljen je da prokrijumčari Ellie, 14-godišnju djevojčicu, iz surove karantene. Ono što započne kao manji zadatak pretvara se u brutalno, srcedraparajuće putovanje, jer oboje moraju proći kroz SAD i ovisiti jedno o drugome kako bi preživjeli. U glavnim ulogama su Pedro Pascal kao Joel, Bella Ramsey kao Ellie, Gabriel Luna kao Tommy, Anna Torv kao Tess, Nico Parker kao Sarah, Murray Bartlett kao Frank, Nick Offerman kao Bill, Storm Reid kao Riley, Merle Dandridge kao Marlene, Jeffrey Pierce kao Perry, Lamar Johnson kao Henry, Keivonn Woodard kao Sam, Graham Greene kao Marlon, Elaine Miles kao Florence, Ashley Johnson i Troy Baker. Serija je temeljena na istoimenoj hvaljenoj videoigri koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation platforme, a scenarij i izvršnu produkciju potpisuju Craig Mazin i Neil Druckmann.

The Last of Us | Official Trailer | Max

Emily Blunt i Chaske Spencer u glavnim su ulogama serije The English; a teme serije su identitet i osveta kroz koje donosi parabolu o rasi, moći i ljubavi. Hugo Blick potpisuje režiju i scenarij, a u ostalim ulogama su Rafe Spall, Tom Hughes, Toby Jones i Ciarán Hinds.

Radnja prati britansku aristokratkinju lady Corneliju Locke (Blunt) i bivšeg Pawnee izvidnika Elija Whippa (Spencer) koji se udružuju tijekom 1890-ih u srednjoj Americi kako bi uspjeli prijeći negostoljubiv teren, nastao na snovima i krvi. Oboje imaju jasan cilj, ali nisu svjesni da ih veže zajednička povijest, a pred njima su razne prepreke uz koje će testirati svoje psihičke i fizičke granice. Njihov cilj je novi grad Hoxem u Wyomingu gdje nalazimo lokalnog šerifa Roberta Marshalla (Stephen Rea) i mladu udovicu Marthu Myers (Valerie Pachner) koji rješavaju bizarne slučajeve ubojstva, a u kojem će saznati kakva prošlost ih veže.

Serija je hvaljena iz više razloga, a posebno jer u njoj gledamo iznimne izvedbe Emily Blunt i Chaske Spencera u napetoj vesternu drami.

The English - Official Trailer | Prime Video

This is Going to Hurt je bolno duhovita i iskrena serija koja pozdravlja gledatelje u čudni svijet rodilišta u državnoj bolnici. Sjajan Ben Whishaw glumi u sirovom, dnevniku života jednog liječnika punom raznih emocija. U seriji glume: Ben Whishaw, Ambika Mod, Michele Austin, Alex Jennings, Rory Fleck Byrne, Tom Durant Pritchard i Harriet Walter. Premijera nove sezone je 16. veljače, a do tada stignete u jednom maratonskom gledanju pogledati prvu sezonu, sjajna je.

This Is Going To Hurt | Trailer - BBC

Sve serije možete gledati na HBO Max.

#rplus #prostorslobode

Foto: promo

#HBO, #serija