KULTURA

Romy je danas objavila iščekivani debitantski album “Mid Air”

Romy, britanska pjevačica, tekstopisac i DJ-ica koja je prethodno izdala tri hvaljena albuma sa svojim bendom The xx, danas (08.09.) je objavila svoj dugo očekivani debitantski solo album.

Mid Air

„Mid Air“ je album o slavlju, utočištu i spas na plesnom podiju. To je album koji se bavi ljubavlju, tugom, vezama, identitetom i seksualnošću, i ljubavno je pismo queer klubovima u kojima je Romy pronašla zajednicu i povezanost. To je na neki način i coming-out album, iako je ona u privatnom životu po pitanju seksualnosti već davno „izašla iz ormara“, ali to je i album koji se probija – kroz tugu i bol u srcu, prema euforiji.

Romy - She's On My Mind (Official Audio)

Na albumu je radila s producentima Fred again.. Stuartom Priceom, kao i bendovskim kolegom Jamiejem xx na singlu ‘Enjoy Your Life’. Zajedno s pjesmama ‘Strong’‘Loveher’ i ‘The Sea’, intencija novog albuma je ujediniti plesne podije, koristeći Romynu ljubav prema klupskim klasicima i klasičnom pisanju pjesama i pronalaženju „slatke točke“ – poput većine njezine omiljene glazbe – između euforije, bijega od stvarnosti, tuge i melankolije.

unnamed (1)

Album je izdan na CD-u te digitalnom i vinilnom formatu u više boja. U međuvremenu, slijedeći odlično primljene nastupe na raznim događanjima, od Coachelle, Glastonburyja i All Points East, do Love Saves The Day i legendarnog kluba na Ibizi DC10, Romy će proslaviti izlazak albuma live nastupima u glazbenim trgovinama tijekom nadolazećeg tjedna, uključujući dva showa u londonskom Rough Trade Eastu 10. rujna, te Resident Brighton (12.09.) i Banquer Records (14.09.).

unnamed (10)

#prostorslobode

Fotografije: Vic Lentaigne,

#glazba