KULTURA

Re:Set sredinom travnja stiže u zagrebački Sax!

Nakon sjajne promocije albuma prvijenca “Kolaž” prije malo više od pola godine, zagrebački jazz pop bend Re:Set vraća se u Sax.

Nakon sjajne promocije albuma prvijenca “Kolaž” prije malo više od pola godine, zagrebački jazz pop bend Re:Set vraća se u Sax isporučiti 20-ak pjesama s novim aranžmanima! Ovom prilikom izvest će i neke od svevremenskih klasika koji su utjecali na njihov rad od samih početaka. U rokovnike i pametne telefone valja pribilježiti četvrtak, 13. travnja.

“Jako se veselimo svirci u Saxu sljedeći četvrtak. Taj klub nam je pri srcu odavno, a naročito od promocije našeg autorskog albuma Kolaž u listopadu prošle godine. Tad smo pred punim klubom zguštali svaku od dvanaest pjesama u predivnoj atmosferi. Za ovaj nastup smo se malo poigrali aranžmanima, pa će tako i ona publika koja je s nama od samih početaka stvaranja albuma ovaj put čuti već poznate pjesme u novom zvuku. Osobno me posebno veseli zapjevati jazz standarde uz koje je Re:Set stasao i pod čijim utjecajem smo stvarali svoju glazbu. Vadym na bubnju, Josip na klavijaturama i Stanko na basu s nama su stvorili još bogatiji zvuk, i upravo ta stalna promjena je ono što nas pokreće. Nadamo se publici u što većem broju, nekim novim licima i dobrom provodu uz dvadesetak pjesama koje smo pripremili posebno za ovaj nastup.” – izjavila je Vlatka Butković ususret koncertu.

Re:Set je izvorno zagrebački dvojac kojeg su činili pjevačica i autorica Vlatke Butković i gitarist i autor Zoran Tomić. Vlatka i Zoran zajedno sviraju još od 2013. godine, uglavnom jazz standarde koje zajedno aranžiraju za gitaru i vokal. U autorske vode su ušli spontano, 2018. godine, pjesmama Ti i ja i Početak, i nastavili tim putem neprekidno stvarajući nova autorska djela od tada. Ljubav prema glazbi i strast za stvaranjem okrunjena je suradnjom na albumu “Kolaž” s multiinstrumentalistom, autorom i aranžerom, a ponajviše velikim prijateljem Dinkom Stipaničevim.

Re:Set - Šareni ples leptira (Official video)

Potaknuti Dinkovom vjerom u glazbu Re:Seta, Vlatka i Zoran uključili su u nove pjesme brojne kolege glazbenike koji su svojim doprinosom zaokružili “Kolaž” u pravi umjetnički projekt koji podjednako vrednuje glazbu i tekst, te naposljetku zaokružuje svoj izričaj promišljenim grafičkim rješenjima Ana-Marije Tomić Lategan. Kvalitetu Re:Setovog albuma prvijenca prepoznala je i izdavačka kuća Croatia Records, te je buduća suradnja lansirana potpisivanjem ekskluzivnog izdavačkog ugovora u travnju 2021. Stvaranje “Kolaža” trajalo je dvije godine. Konačno je objavljen u rujnu 2022. godine. Stalni postav banda danas čine Vlatka Butković – vokal, Zoran Tomić – gitare, Stanislav Kovačić – bas, cello, Josip Frigan – klavijature, Vadym Kovenia – bubanj.​ Više nego dovoljno razloga da se dođe u Sax 13. travnja!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 6 eura mogu se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na ulazu će koštati 8 eura. Klub se otvara u 20h, početak koncerta očekuje se oko 20:15.

#prostorslobode

Fotografije: Lovorka Bačić i Perica Štefan

#Sax