NEON TV

R+: Sistematski pregled | POREMEĆAJI PREHRANE

Anoreksija i bulimija najčešće su spominjani proremećaji u prehrani, ali nisu jedini. Moderan način života stvara i nove – opsjednutost “zdravom hranom”, opsjednutost vježbanjem i planom hranjenja, određenim trendom ili stilom života, sve to može odvesti u ozbiljan poremećaj prehrane i bolest. Kako su uzroci najčešće psihološki, u javnosti su ovi zdravstveni problemi i dalje svojevrsni tabu, premalo se priča o njima, pa je i svjesnost o njima, kao i rano otkrivanje poremećaja često zanemareno.

Gosti emisije su dr. Tatjana Lesar, pedijatrica – gastroenterologinja iz Poliklinike za dječje bolesti “Helena” u Zagrebu i dr. Hrvoje Handl, psihijatar – psihoterapeut iz Psihijatrijske bolnice “Sveti Ivan” u Zagrebu.

R+: Sistematski pregled | POREMEĆAJI PREHRANE

Sistematski pregled uživo se emitira na FB platformama Aljazeere Balkans i R+, utorkom od 19 sati.

“Sistematski pregled” projekt je Al Jazeere Balkans i platforme Rplus. Emitira se uživo na Facebook stranicama Al Jazeera i Rplus svakog utorka u 19 sati, a teme su vezane uz zdravlje i očuvanje zdravlja, u kontekstu korona krize – s kakvim se problemima sreću kronični bolesnici kojima je otežan pristup zdravstvenoj pomoći, što kad se liječnika ne može dobiti na telefon, kakve posljedice na zdravlje općenito nas očekuju, kako pomoći sam sebi i u kolikoj to mjeri možemo u okolnostima pandemiji i drugih nepogoda, samo su neka pitanja na koja ćemo pokušati pronaći odgovore.

Emisiju uživo pratite na Facebook stranicama Al Jazeera Balkans (https://web.facebook.com/AJBalkans ) i Rplus (https://web.facebook.com/rplus.video) platforme u utorak, 9. veljače u 19 sati.

rplus #rplusvideo #prostorslobode #placeoffreedom

#društvo, #Sistematski pregled