DRUŠTVO

Putovanje originalnim Orient Expressom uskoro se vraća u Europu

Sedamnaest obnovljenih originalnih vagona iz legendarnog Orient Expressa ponovno će voziti Europom na vrijeme Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Orient Express je jedan od najslavnijih vlakova u povijesti željeznice. Njegova ruta se mijenjala mnogo puta kroz povijest. Orient Express je postao sinonim za luksuzno putovanje vlakom, iako to u početku nije bio. Prvobitno je vlak vozio od Pariza do rumunjskog grada Giurgiu, ali Orient Express najčešće povezuje dva grada: Pariz i Istanbul.

Nakon što se čak 17 vagona ovog slavnog vlaka izgubilo i pronašlo u Poljskoj, u blizini granice s Bjelorusijom, poslani su na restauraciju i uskoro se očekuje da će biti u voznom stanju. No ono što je potvrđeno jest da će se sedamnaest obnovljenih originalnih vagona iz legendarnog Orient Expressa ponovno voziti Europom na vrijeme za Olimpijske igre u Parizu 2024. Očekuje se da će prvih devet vagona biti otkriveno u prosincu, uključujući šest vagona za spavanje, restoran, bar i ono što opisuju kao “eksperimentalni salon”, prije nego što će posljednjih osam vagona biti otkriveno postupno do 2024. vlak će se pohvaliti s tri varijante apartmana, uključujući i predsjednički apartman koji će zauzimati cijeli vagon. Vagon “salon” ugostit će razne izvedbe i događanja!

#rplus #prostorslobode

Foto: Unsplash

#Orient Express, #putovanje