BLOG

Predstavljamo: boja i hrana, umjetnost Leah Rosenberg

Umjetnička praksa Leah Rosenberg obuhvaća slikarstvo, instalacije, skulpture, grafiku i - hranu!

Fokus umjetnice je boja i njezina uloga u našim životima, kao i njezin emocionalni i psihološki utjecaj na sve – promatrače, umjetnike, oni koji stvaraju boju, oni koji je koriste i oni koji je – gledaju.

Leah Rosenberg

Njezini su radovi izlagani na domaćim i međunarodnim izložbama. Dobitnica je Irvineove stipendije kroz Lucas Artists Residency Program u Montalvo Arts Centeru i Kala Fellowship na Kala Art Instituteu. Godine 2019. završila je rezidenciju na San Francisco Recology, radeći s bojom spašenom iz Domaćinstva za opasni otpad. Rosenberg je radila kao rezidencijalni umjetnik u Vermont Studio Center, Project 387, Facebook, Google, Bemis Center for Contemporary Arts i McColl Center for Art + Innovation.

18 COLORS FOR GHIRARDELLI SQUARE

U njezinom stvaralaštvu se posebnu ističu dva rada; “Everywhere A Color”, stalna instalacija na FSR-ovom međunarodnom terminalu te njezina knjiga “The Color Collector’s Handbook” koju je 2018. objavio Chronicle Books. Radovi pozivaju sve promatrače kako bi se povezali kroz bezbroj nijansi boja. Rosenbergina strast prema punom spektru boja dovela je do njezina imenovanja za kreativnu direktoricu za Color Factory u San Franciscu (2017.) i NYC (2018.), za koje je orkestrirala instalacije i surađivala s međunarodno priznatim umjetnicima. Rosenbergin rad dio je stalne zbirke SFMOMA-e, gdje je također radila kao glavna slastičarka u njihovom kafiću na krovu, stvarajući deserte na temelju njihove rotirajuće kolekcije radova. Rosenberg je stekla BFA na Emily Carr Institute u Vancouveru, BC i MFA na California College of the Arts u San Franciscu.

EVERYDAY, A COLOR // Irving Street Projects
SNACK CITY // M-RAD Architecture

#prostorslobode

Fotografija: leahrosenberg.com

#umjetnost