DRUŠTVO

Potražite vintage komade na Pink buvljaku i podržite humanitarnu kampanju “Umanjimo im brige”!

U subotu, 26. studenog, u popularnom zagrebačkom kafiću Grof Melin od 12 do 18 sati održat će se drugo izdanje Solidarnog Shoppinga koji će ovog puta podržati humanitarnu kampanju "Umanjimo im brige"!

U subotu, 26. studenog, u popularnom zagrebačkom kafiću Grof Melin od 12 do 18 sati održat će se drugo izdanje Solidarnog Shoppinga koji će ovog puta podržati humanitarnu kampanju “Umanjimo im brige”! Kampanju je pokrenula Zelena Energetska Zadruga (ZEZ) u suradnji sa Zakladom Solidarna kojom se do kraja studenoga prikupljaju sredstva za nabavu 100 paketa za uštedu energije za osobe starije životne dobi. Osobama starije životne dobi, koje su jedna od skupina najviše pogođenih rastom cijena energenata, ovim će se putem osigurati paketi za uštedu energije u kućanstvu. Također, savjetovat će ih se o učinkovitijoj potrošnji energije u kućanstvu te im tako pomoći smanjiti utjecaj energetske krize na njihov dom, odnosno smanjiti iznose računa za energiju.

Pink Buvljak odlučio je svoj rad preusmjeriti u #solidarnishopping koji nastaje na tragu promišljanja – kako da ugodnim druženjem uz glazbu i shopping – ujedno nekome i pomognemo?! Zadržan je koncept buvljaka u kontekstu razmjene dobara između izlagača i posjetitelja, no izlagači svoju donaciju za sudjelovanje uplaćuju direktno određenoj inicijativi. Pozivaju se svi kolekcionare vintage i dobro očuvane odjeće, obuće i modnih dodataka, rukotvorce, te proizvođače prirodne kozmetike ili zanimljivih domaćih proizvoda da se prijave za izlaganje.
Svi zainteresirani mogu se javiti putem maila na buvljakgroup@gmail.com sa par fotografija onog što bi izlagali, te linkom na društvene mreže ako ih imaju..
Uz buvljak i ugodno druženje, za atmosferu i glazbu zaduženi su DJ-i Neven (disco funk), D-Gree (Retrostage) i Miki (Pullup¡ Kolektiv).

Saznajte više o kampanji Umanjimo im brige na linku.

#rplus #prostorslobode

Foto: promo

#Zaklada Solidarna, #Zelena Energetska Zadruga (ZEZ)