GASTRO

Po veganski Uskrs otiđite u Delicije

Delicije u svojoj ponudi imaju nekoliko proizvoda, pravih delicija koji će zasigurno druženje za blagdanskim stolom učiniti ukusnijim, ljepšim, a sigurno će i svejedi i mesojedi posegnuti za nekim od namaza.

Za vegane je uvijek izazovno vrijeme blagdanskih druženja. Naime, često je stresno objašnjavati u obiteljskom krugu koje namirnice mogu konzumirati, koje ne, naravno, tu neminovno dolazi i do čuđenja okoline, ponekad osude i sl. U najboljem slučaju obitelj koja i želi ugoditi svojim najmlijima, a koji ne konzumiraju namirnice životnjskog podrijetla, često se nađe u nezgodnoj situaciji jer sve delicije koje se nalaze na blagdanskom stolu u sebi često sadrže barem – životinjsko mlijeko.

Delicije u svojoj ponudi imaju nekoliko proizvoda, pravih delicija koji će zasigurno druženje za blagdanskim stolom učiniti ukusnijim, ljepšim, a sigurno će i svejedi i mesojedi posegnuti za nekim od namaza. Brend Šumska tajna u Delicija dućanima drže četiri namaza; onaj od vrganja, lisičarke, crnog tartufa i crne trube. Njihovi proizvodi su organskog podrijetla, u ponudi su oni gluten free, veganski, bez šećara i za sve one koji boluju od dijabetesa. Bez obzira što su usmjereni na zdraviju i etičnu prehranu, proizvodi su prave delicije punih okusa i aroma; za prave gurmane. Donosimo namaze i slatko pogodno za vegane, a povodom uskrsnog druženja za obiteljskim blagdanskim stolom. Mazalice svi vole tako da predlažemo ove namaze, bit će puni pogodak za uskrsnim stolom!

Vrganj ima cijenjena ljekovita svojstva te vrlo učinkovito pomaže pri jačanju imuniteta. Sadrži 8 esencijalnih amino kiselina te velike količine vitamina B1, B2, C i D. Uz njih obogaćen je još i dijetalnim vlaknima, kalijem, željezom, cinkom i kalcijem. Njegovo najveće bogatstvo ipak je prekrasan okus koji čini ovaj namaz neodoljivim! Namaz ne sadrži gluten i šećer.

Kada probate ovaj namaz nećete moći vjerovati kako nešto tako zdravo može biti toliko ukusno. Lisičarka sadrži 8 esencijalnih kiselina, vitamine B1, B2, C i D te najviše vitamina A. Njen naziv na latinskom je “Cibarius”, što u prijevodu znači “dobro za jelo”. Lisičarka je ekstremno zdrava, uništava nametnike u crijevima, ubija hrpu virusa te čisti jetru od toksina i ostataka lijekova. Namaz ne sadrži gluten i šećer.

Tartuf je najcjenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svijetu. Uz fantastičan okus koji jednostavno oduševljava, poznat je i po svojim ljekovitim svojstvima. Djeluje na vitalnost cijelog organizma, pomaže pri obnovi sive tvari te tako poboljšava sposobnost učenja, pamćenja, koncetracije i mentalne izdržljivosti. Namaz ne sadrži gluten i šećer.

Crna truba bogata je vitaminom B12, sadrži veliku količinu bjelančevina i ugljikohidrata, a jako malo masti. U veganskoj ishrani može biti idealna zamjena za meso jer sadrži velike količine željeza, a pomaže i u održavanju pravilne funkcije mozga i živčanog sustava. Tartuf je najcjenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svijetu. Uz fantastičan okus koji jednostavno oduševljava, poznat je i po svojim ljekovitim svojstvima. Djeluje na vitalnost cijelog organizma, pomaže pri obnovi sive tvari te tako poboljšava sposobnost učenja, pamćenja, koncetracije i mentalne izdržljivosti. Namaz ne sadrži gluten i šećer.

Za sve one sa “slatkim zubom” tu su Niedereggerove praline u obliku jaja s hrskavim komadićima badema. U njima će jednako uživati i vegani i oni koji to nisu.

Osim u dućanima, sve proizvode koji se nalaze na Delicijinim policama možete naručiti i putem webshopa.

#prostorslobode

Fotografije: Unsplash, Delicije

#Uskrs, #vegan