KULTURA

Plesačice iz Chicaga u srcu Šibenika nagrađene gromoglasnim ovacijama publike

Za predstavljanje hrvatskoj publici pripremile su The Dream State, plesni show u koreografiji glasovite Kate Jablonski!

Plesačice skupine The Kate Jablonski Statement iz Chicaga na šibenskom su Trgu Republike Hrvatske za svoj nastup nagrađene gromoglasnim ovacijama publike.

Trg kraj katedrale sv. Jakova bio je ispunjen ljudima koji su se u publici krenuli zadržavati još tijekom plesne probe. Naime, s pozornice je dopirala hipnotizirajuća energija mladih američkih plesačica koje su od djetinjstva zaljubljene u suvremeni ples.

Za predstavljanje hrvatskoj publici pripremile su The Dream State, plesni show u koreografiji glasovite Kate Jablonski koji gledatelje uvodi u svijet nalik onome iz snova.

„Jako sam sretna što je nastup bio ovako uspješan! Zbog pandemije dugo smo na nj čekali. Dođe mi da se uštipnem kako bih bila sigurna da je ovo stvarnost. Lijepo je bilo nastupiti pred ovakvom publikom. Djevojke kažu da se na pozornici osjećala posebna energija. Zahvalni smo na tome! Sjajna ideja stoji iza Šibenik Dance Festivala. Divno je vidjeti ples na raznim mjestima u gradu. Šteta što nešto slično ne postoji u Sjedinjenim Američkim Državama. Plesačice KJS-a nadaju se da nam je Šibenik polazišna točka za osvajanje Europe te da ćemo nastupe dogovoriti na još nekim europskim festivalima“, rekla je Kate Jablonski, utemeljiteljica Beyond Words Dance Company.

Za uvodni show program te je večeri bio zadužen Plesni studio Korak iz Čakovca. Njegove sjajne plesačice izvele su Living Room, plesnu predstavu koreografkinje Virne Hošnjak. Ta predstava na uzbudljiv i zabavan način urbani stil spaja sa suvremenim plesom.

„Ovo je jedan od posebnijih nastupa plesnog tima djevojaka u dobi između 14 i 18 godina koji postoji četiri godine. Šibenik ćemo pamtiti i po snažnom međusobnom zbližavanju. Bila nam je velika čast nastupiti ovdje prije genijalne američke trupe! Zahvalni smo što smo pozvani na Šibenik Dance Festival jer je na odličnom glasu već godinama, no kako mi primarno njegujemo urbani plesni stil, sami se ne bismo usudili prijaviti na festival. Sada sam se uvjerila da je ovo mjesto za razne plesne stilove. Oduševile su me odlična organizacija i ljubav koja se pruža svim izvođačima“, rekla je Virna Hošnjak, voditeljica Plesnog studija Korak.

Taj plesni studio ušao je u finale tv showa Supertalent i od tada zaljubljenici u ples u Hrvatskoj s velikim zanimanjem prate što novo nastaje u Međimurju.

Iz Čakovca će još jedna plesna skupina nastupiti u glavnom programu Šibenik Dance Festivala. U subotnjem programu s nazivom Mladi plesači u usponu na Tvrđavi Barone nastupit će Studio suvremenog plesa Teuta.

Šibenik Dance Festival podupiru Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik.

#rplus #prostorslobode

Foto: promo

#kazalište, #Šibenik Dance Festival