KULTURA

Petra Dugandžić je Ona Mraz

"Ona Mraz" nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, i svima onima "između" koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

“Ona Mraz” nova je predstava Teatra Mašina igre, namijenjena svim punoljetnim božićnim entuzijastima, skepticima i cinicima, i svima onima “između” koji po pitanju blagdana nastoje ostati ravnodušni usprkos sveprisutnom blagdanskom ugođaju na kraju svake godine.

Premijera predstave Ona Mraz bit će u subotu, 26.11. 2022. u 21 sat u Uraniji – prostoru kreacije (Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb), a sljedeća izvedba je dan kasnije, u nedjelju 27.11. u 21 sat.

Naslovnu ulogu tumači Petra Dugandžić, tekst potpisuje Beatrica Kurbel, a režiju Paola Slavica.

U ovoj jednosatnoj monodrami publika upoznaje Auroru Božić, suprugu najpoznatijeg djeda na svijetu – Djeda Božićnjaka. Ona se priprema za svoj prvi javni nastup nakon dužeg vremena. Aurorina trema jača je od besprijekorne šminke, od činjenice da se njezin famozni muž uporno ne pojavljuje, i njezine se pripreme vrlo brzo pretvaraju u retrospektivu vlastitog života; braka i života u sjeni božićne legende s kojom dijeli svoj život.

“Ona Mraz” uz poznate božićne motive i prepoznatljivo kapitalističko lice i naličje Božića, Aurora će za ovog, njoj prijelomnog, blagdana shvatiti kako se našla ovdje gdje je, usprkos svim svojim zaslugama za njegov uspješan biznis.

Iskrena i (auto)ironična u kaosu kojeg je godinama potiskivala Aurora Božić otkriva smisao Božića, posebno sada – kada se čini da se cijeli svijet raspada!

Predstava Ona Mraz će igrati tijekom prosinca, a raspored izvedbi bit će dostupan na web stranici: www.urania.hr

PREMIJERA: Mašina Igre: Ona Mraz, 26.11. 2022. u 21 h, Urania – prostor kreacije, Trg Eugena Kvaternika 3/3, Zagreb

GLUMI: Petra Dugandžić

TEKST: Beatrica Kurbel

VIZUALNI IDENTITET: Luka Borčić

FOTOGRAFIJA: Domagoj Kunić

REŽIJA: Paola Slavica

#rplus #prostorslobode

#kazalište, #Ona Mraz, #Petra Dugandžić, #Teatar Mašina Igre, #Urania - prostor kreacije