KULTURA

Ovaj atelje i galeriju morate posjetiti, vraćat ćete se sigurno više puta!

Do 11. studenog, svaki dan od 12 do 18 sati, te subotom od 10 do 14 sati na kulturnoj karti i rasporedu izložaba Zagreba sve ljubitelje umjetnosti čeka jedno stvarno posebno otvorenje izložbe, u ateljeu umjetnika.

Neon
01.11.2023.

EG(O)ZORCIZAM je novi ciklus radova slikara Hrvoja Majera inspriran fragemntima budističke filozofije iz filma “Revolver”, Guyja Rietchiea .

Hrvoje Majer – EG(O)ZORCIZAM

Hrvoje Majer se ovog puta predstavlja velikim formatima crteža u tehnici ugljen i pastel, te s nekoliko ulja na platnu. Izložba se bavi odnosom pojedinca i njegovog ega. Ego je u prikazu suca, kritičara i onog koji sumnja, a umjetnik, pojedinac, onaj koji pokušava “istjerati” i očistiti um od glasa sumnje i odustajanja.

Njegov atelje je novi prostor za umjetnost, interaktivnog i otvorenog tipa. Funkcionira kao atelje, galerija i edukacijski prostor. Galerije su posjećene uglavnom na dan otvaranja izložbe i onda ostaju prazne do idućeg otvaranja. Umjetnički ateljei su izolirani od javnosti i proces stvaranja nije vidljiv.

Kroz veliki izlog u mom prostoru proces slikanja i edukacije postaje konstantno izložen javnosti i kontinuirani je performans. Tečajevi crtanja i slikanja traju u okruženju kvalitetne umjetnosti te interakcija s istim i vizualna spoznaja pripremaju novu kvalitetniju publiku za vizualne umjetnosti. Kao student na Akademiji likovnih umjetnosti bio je jedan od začetnika i organizatora manifestacije Cash & Carry, gdje mu je bila namjera izložiti procese i umjetničku praksu studenta te potaknuti direktnu dijalog i prodajnu razmjenu s publikom. Cash & Carry jos uvijek uspješno živi, a njegov projekt je nastavak i manifestacija istog na individualnoj razini.

U galeriji će izlagati umjetnike koji imaju zanimljiv proces stvaranja, a to će privući i određeni tip kolekcionara umjetnosti.

SFERA

U petak 27. listopada je događanje SFERA koje stavlja u fokus djelovanje individualnih privatnih inicijativa, Tres Chic Cafe i Art Studio Hrvoje Majer, koji svojim postojanjem mijenjaju percepciju i način bivanja ljudi u tom dijelu Vlaške ulice, zajedno sa svim ostalim umjetničkim te art&craft brendovima i pojedincima u ulici. Prolaznici i susjedi prepoznaju kvalitete i kreativnost koje su donijeli u svakodnevnicu i ovim mini festivalom žele pojačati djelovanje kroz izričaj drugih umjetnika i kreativaca unutar urbanog prostora.

Otvorenje je za sve i one koji vole uživati u ljepoti. Hrvoje Majer smatra da umjetnost mora izaći i izvan institucionalnih okvira i biti dostupna svugdje jer je ljudska potreba doživjeti lijepo i uživati u lijepom. Moramo se složiti s njime i pozvati vas u Vlašku ulicu 99 u Zagrebu na jedno posebno umjetničko iskustvo.

#prostorslobode

Fotografije: Hrvoje Majer

#Hrvoje Majer, #umjetnost