KULTURA

Otvorene prijave za Školu dokumentarnog filma | Restart

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista.

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista. Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023.

Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.

PRIJAVE OTVORENE DO 5. RUJNA

Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja rada na filmu, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti.

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvukaprodukcijedramaturgije i režije.

Vježbe i predavanja organizirani su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

ISKUSTVO NIJE POTREBNO

Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnika proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …). Za Školu se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina.

U Školi se potiče generacijsko miješanje grupa čime dolazi do izražaja širok raspon stavova i pozicija koji dodatno potiču diskusijurazmjenu mišljenjasolidarnostsuradnjuintergeneracijsko učenje i dijeljenje.

PREDAVAČI I TERMINI PREDAVANJA

Predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor BezinovićHrvoslava BrkušićKaterina DudaAna HušmanBojan MrđenovićDinka RadonićOliver SertićNebojša Slijepčević i Vanja Jambrović. U Školi sudjeluju i drugi domaći i inozemni gostujući predavači.

Predavanja se održavaju u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023., utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

KAKO SE PRIJAVITI

Rok za prijavu je 5. rujna 2022. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.

Za prijavu je potrebno:

  • preuzeti i ispuniti OBRAZAC
  • priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova
  • opcionalno može se priložiti i portfolio radova, pdf s linkovima i/ili slikama (max. veličina za upload PDF-a 5 Mb)

Prijavu poslati na mail: skola@restarted.hr.

Cijena za polaznike Škole dokumentarnog filma iznosi 2.000,00 kn, plativo u tri rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.

Za sva dodatna pitanja o prijavi i programu pišite nam na mail: skola@restarted.hr.

#Restart