DRUŠTVO

Otkazan je Festival Vatrometa u Zagrebu!

Tradicionalna manifestacija na Bundeku, nakon 20 godina, ove se godine neće održati.

Neon
22.06.2023.

Tradicionalna manifestacija na Bundeku, nakon 20 godina, ove se godine neće održati.

“Prvo su me odbili u Turističkoj zajednici grada Zagreba, onda sam pisao Gradu Zagrebu u Ured gradonačelnika. Primili su me na sastanak. Rekli su da ne žele priredbu, da su protiv vatrometa, da im je žao. Ja sam rekao da je to velika tradicija i šteta bi bilo prekinuti. Svi veliki gradovi to imaju. No, kad shvatiš da si nepoželjan, da te ne žele, da im to nije interesantno, što drugo možeš napraviti, pokupit se, otići i čekati bolje dane.” – kazao je Franjo Koletić, direktor tvrtke Mirnovec pirotehnika.

Iako nije točno shvatio kome je zasmetao vatromet, smatra da je ipak velika većina građana taj događaj itekako voljela.

zuza-galczynska-c5_eQi4rrjA-unsplash

Iz Grada su to objasnili činjenicom kako se od Nove Godine Zagreb pridružio inicijativi više od 20 gradova u Hrvatskoj koji su proslavili novu godinu bez vatrometa.

“Ovo je odlučeno nakon višegodišnjih apela da se odbaci vatromet za novogodišnje slavlje kako bi se zaštitile životinje, ljude i okoliš od negativnih posljedica buke i zagađenja. S obzirom na višednevno trajanje Festivala vatrometa na Bundeku te brojne pritužbe građana koji su  tijekom više izloženi buci, Grad Zagreb ne može podržati ovu manifestaciju. Tvrtka Mirnovec pirotehnika pruža niz drugih usluga koje u postupcima nabave može nuditi Gradu Zagrebu.” – objasnili su iz Grada Zagreba u priopćenju.

#prostorslobode

Fotografije: Grad Zagreb

Izvor: zagreb.info

#Grad Zagreb