KULTURA

Olivia Colman i Colin Firth su odlični u novom filmu Sama Mendesa

Film je dobio mješovite kritike od strane kritičara, dok je Colmanova izvedba dobila jako velike pohvale, a neki su je kritičari nazvali njezinom najboljom izvedbom do sada!

“Empire of Light” britanska je romantična drama snimljena ove godine, a koju je napisao i režirao Sam Mendes. U filmu glume sjajni glumci, film čini odlična postava glumaca, redom: Olivia Colman, Micheal Ward, Monica Dolan, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones i Colin Firth.

“Empire of Light” svoju je svjetsku premijeru imao na Telluride Film Festivalu 3. rujna 2022., a u europska kina dolazi početkom godine, najavljen je u Britaniji za prikazivanje od 9. siječnja 2023. Film je dobio mješovite kritike od strane kritičara, dok je Colmanova izvedba dobila jako velike pohvale, a neki su je kritičari nazvali njezinom najboljom izvedbom do sada! Bit će zanimljivo vidjeti nakon distribucije u kinima kako publika reagira na film i na njih dvoje, a posebno Oliviju, jer ako je sudeći po kritikama renomiranih svjetskih filmskih kritičara Olivija je fantastična, a nekima je film generalno vrlo dobar, nekima osrednji… Zanimljiva je kombinacija kritika i ocjena na glavnu glumicu i na sami film. No, ono što znamo jest da će film biti prekrasan za gledati s obzirom na to da kameru potpisuje majstor filmske fotografije, Roger Deakins. Ostaje nam da vidimo kako film kotira i na dodjelama nagrada Golden Globes za koji je Olivia Colman nominirana za najbolju glavnu žensku ulogu. Pogledajte trailer.

EMPIRE OF LIGHT Trailer 2 (2022) Olivia Colman, Colin Firth

#rplus #prostorslobode

Foto: still iz filma