KULTURA

Od sljedeće godine festival po mjeri najmlađe filmske publike postaje cjelogodišnji filmski program

Svečanom projekcijom slovenskog filma Kapa u srijedu navečer u kinu Kinoteka otvoreno je 7. izdanje KinoKina – Filmskog festivala za djecu.

Svečanom projekcijom slovenskog filma Kapa u srijedu navečer u kinu Kinoteka otvoreno je 7. izdanje KinoKina – Filmskog festivala za djecu. Uz redatelja Slobodana Maksimovića publici su se predstavili i mladi glumci Gaj Črnič i Kaja Podreberšek koji su odigrali naslovne uloge u filmu proglašenom najboljim u dječjem programu ovoljetnog Sarajevskog filmskog festivala. Na pozornici u kinu Kinoteka pridružio im se i veliki dio ekipe koji je sudjelovao u nastajanju filma, uključujući i djecu koja su dala glasove za sinkronizaciju na hrvatski jezik. Jednu od glavnih „odraslih“ uloga odigrao je i domaći glumac Frano Mašković.

Direktorica KinoKina Selma Mehadžić najnovije izdanje otvorila je uz zadovoljstvo što se festival nakon dvije pandemijske godine ponovno održava

u jednoj od lijepih gradskih kinodvorana, koje su kao mjesto susreta s kvalitetnim filmskim programom i bile inspiracija za pokretanje festivala posvećenog isključivo najmlađoj publici. Pritom je i otkrila da će KinoKino sljedeće godine postati cjelogodišnji filmski program: “Jako nas veseli što ćemo se s vama moći susretati redovitije i tijekom cijele godine. Sve ono što čini ovaj festival – dobri filmovi iz cijeloga svijeta, premijere, razgovori, susreti s redateljima, glumcima, autorima, radionički programi, popratni programi poput Mog prvog odlaska u kino, sve ćemo to i dalje s entuzijazmom nastaviti raditi, stoga se vidimo tokom cijele godine u gradskim kinodvoranama!“. 

Koordinatorica festivala Katarina Crnčić pozvala je publiku još jednom na festivalske programe koji traju do subote, 1.10., u kinu Kinoteka, kinu Tuškanac, dok je nedjelja, 2.10., rezervirana za online programe: ‘Tri odlična filmska naslova prikazat ćemo tijekom nedjelje na platformi kinoeuropa.hr, na ovaj način KinoKino će moći pratiti i djeca diljem Hrvatske.’

Sve o programu koji nas očekuje do kraja tjedna provjerite na www.kinokino.hr, dok se ulaznice mogu kupiti online na kupiulaznicu.zff.hr.

#rplus #prostoslobode

Foto: Samir Cerić Kovačević

#film, #KinoKIno