KULTURA

Nova plesna predstava u &TD-u – “Ljudovanje”

Premijera plesne predstave Ljudovanje koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer održat će se u nedjelju, 15. siječnja, u Predvorju Kina SC!

“Ljudovanje” je nova plesna predstava ne repertoaru Teatra &TD koja istražuje odnos živih i neživih tijela te uspostavu drugačijeg odnosa prema materijalnim objektima koji sačinjavaju naša sve artificijelnija staništa.

Jedna od inspiracija za predstavu potječe iz “Bestijarija antropocena”, knjige koja katalogizira primjere objekata nastalih srastanjem organskih i anorganskih bića i stvari, kao i algoritamski pogonjene objekte koji sve uvjerljivije imitiraju ono što prepoznajemo kao ljudsko i živo. Tako predstava postavlja pitanje prepoznatljivosti granice između živog, neživog i artificijelnog, a to čini proizvodeći ambivalentne slike međusobnih dodira živih i neživih tijela te njihovih interakcija s prostorom koji se u tom procesu mijenja. S “Ljudovanjem” i s ostalim predstavama na repertoaru, prosinac u Teatru &TD izgleda prilično uzbudljivo!

Autorski tim “Ljudovanja” uz Anu Kreitmeyer čine još dramaturginja Nina Gojić, plesne umjetnice Anika Cetina, Ema Crnić, Antonia Dorbić i Marta Krešić, dizajner zvuka Nika Pećarina, kostimografkinja Tina Spahija, dizajner svjetla Tomislav Maglečić Magla i producentica Hana Zrnčić Dim.

Premijera plesne predstave Ljudovanje koreografkinje i plesne umjetnice Ane Kreitmeyer održat će se u nedjelju, 15. siječnja, u Predvorju Kina SC s početkom u 20:00. Ulaz isključivo s pozivnicom. Reprizna izvedba na rasporedu je 18. siječnja, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Teatra &TD.

#rplus #prostorslobode

Foto: promo

#kazalište, #Teatar &TD