KULTURA

Michelle Gurevich nastupa opet u Zagrebu!

Kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman, vraća se u Zagreb u petak 21. travnja u Vintage Industrial!

Kanadska glazbenica Michelle Gurevich, poznatija kao Chinawoman, vraća se u Zagreb u petak 21. travnja u Vintage Industrial!

Većini možda poznatija kao Chinawoman, njezinu glazbu opisuju kao mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda, a odlikuje ju rusko naslijeđe, te rock i lo-fi pop zvuk. S redovito rasprodanim nastupima u gradovima kao što su Istanbul, Moskva, Berlin, Atena, Michelle okuplja dijasporu iz istočne Europe, berlinsku scenu, potomke iz zemlje njenih predaka, sve koji štuju melodramatične balade te odraslu djecu izgubljenu u ovom svijetu.

Prije Michelle Gurevich nastupit će Twin Sons; alias škotskog multiinstrumentalista Robina Thomsona, koji posljednje desetljeće živi u Berlinu i radi kao producent lo-fi pop gloom izvođača. Uz svoje projekte, od 2010. godine je član live benda Michelle Gurevich, a uz to je i bubnjar kanadskog indie pop benda The Hidden Cameras. Njegov posljednji EP “Can You Feel It?” nastavlja melankolično istraživanje intime i duševnih poraza. Snimio ga je u kućom studiju za vrijeme lockdowna 2020.

Michelle Gurevich - First Six Months of Love

Ulaznice za koncert potražite ovdje.

#prostorslobode

Fotografije: Michelle Gurevich

#glazba