KULTURA

MAJSTORI | nova serija za djecu i obitelj – HRT3

Od 24.12. na HRT3 gledajte seriju za djecu i obitelj 'Majstori' koja na edukativan, duhovit i suvremen način prikazuje važnosti praktičnih vještina i znanja. Redateljica serije je Sara Hribar, a u naslovnim ulogama se pojavljuju Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medvešek.

Od 24. prosinca na programu Hrvatske Radio Televizije (HRT3) počinje prikazivanje serije za djecu i obitelj ‘Majstori’, koja kroz 11 epizoda na edukativan, duhovit i suvremen način prikazuje važnosti praktičnih vještina i znanja.

Redateljica serije je Sara Hribar, a u naslovnim ulogama se pojavljuju Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medvešek.

Alati i ruke važniji su i zanimljivi no ikad, kao protuteža virtualnom svijetu u kojem današnja djeca žive. Majstori tako u svakoj epizodi dolaze u domove gdje su potrebni popravci ili radovi, no njihove usluge mnogo su dubokosežnije od onih površinskih. Majstori su stručnjaci za motiviranje djece i odraslih u prelaženju svakodnevnih problema i prepreka, i upravo u tome leži njihova kvaliteta i istinsko majstorstvo.

Majstori TRAILER serija

«Današnje generacije djece još uvijek su jako zainteresirane za fizičke poslove, alate i majstorske intervencije u kući. Praktičan rad nije samo koristan, već budi maštu i razvija određene kompetencije. Ova serija također ruši i predrasude o majstorskim poslovima kao isključivo muškim jer danas ima puno majstorica koje podjednako vješto barataju alatima.» – rekla je redateljica Sara Hribar.

Svaka epizoda serijala sastoji se od jednog problema koji je zadesio kućanstvo – pokvareni televizor, hladnjak, usisavač, manjak tople vode ili zašarani zid. Nakon što je detektiran problem u domaćinstvo stižu majstori kako bi riješili problem.

Majstori svojim moćima, ali edukativnim, humorističnim i krajnje praktičnim pristupom ne popravljaju samo kućanske predmete i probleme – oni razvijaju dječje samopouzdanje, potiču ih na održivi način života i analitičko razmišljanje, afirmiraju pozitivne promjene u ponašanju, te luckastim primjerima, gegovima i songovima podižu moralni kompas kod djece u kojem je zlatno pravilo da se uloženi trud uvijek isplati.

#rplus #prostorslobode

#HRT3, #Majstori, #Sara Hribar, #tv