KULTURA

M3GAN – hororac koji danas gledamo!

Najkreativniji umovi iz žanra horora – James Wan, filmaš koji stoji iza franšiza Saw, Insidious i The Conjuring, i filmski studio Blumhouse, koji je producirao seriju filmova Halloween, kao i filmove The Black Phone i The Invisible Man – donose nam novo lice strave.

Neon
14.08.2023.

Film M3GAN bit će dostupan za streamanje ekskluzivno na usluzi SkyShowtime od ponedjeljka, 14. kolovoza.

Ona je više od igračke. Ona je dio obitelji. Najkreativniji umovi iz žanra horora – James Wan, filmaš koji stoji iza franšiza Saw, Insidious i The Conjuring, i filmski studio Blumhouse, koji je producirao seriju filmova Halloween, kao i filmove The Black Phone i The Invisible Man – donose nam novo lice strave.

M3GAN

M3GAN je čudo umjetne inteligencije, lutka koja izgleda kao da je živa i koja je programirana da bude najbolji prijatelj djeci i najveći saveznik roditeljima. M3GAN je izum Gemme (Allison Williams, zvijezda filma Get Out), briljantne robotičarke koja radi u tvornici igračaka. Osmišljena je da sluša, gleda i uči dok djetetu uz koje je vezana postaje prijateljica, učiteljica, partnerica u igri i zaštitnica.

Gemma iznenada preuzima brigu o svojoj osmogodišnjoj nećakinji Cady (Violet Mcgraw, poznata iz miniserije The Haunting of Hill House) koja je ostala bez roditelja. No nesigurna je u sebe i nespremna za roditeljstvo. Zbog velikog pritiska na poslu Gemma odlučuje povezati prototip lutke M3GAN s Cady i tako riješiti oba problema. Ta će odluka imati nezamislive posljedice.

M3GAN | Official Trailer | SkyShowtime

Kako M3GAN i Cady razvijaju neraskidivu vezu, Gemmu obuzima užasan osjećaj da stvorenje, koje je osmislila kako bi pomogla Cady u oporavku, uči eksponencijalnom brzinom… i da M3GAN možda vidi „opasnosti” za Cady koje zapravo ne postoje.

Producenti su Jason Blum i James Wan (noistelji oznake p.g.a. Udruženja američkih producenata), dok je redatelj filma M3GAN nagrađivani filmaš Gerard Johnstone (Housebound). Scenarij se temelji na priči Akele Cooper i Jamesa Wana, a potpisuje ga upravo Akela Cooper (Malignant, The Nun 2). Izvršni producenti su Allison Williams, Mark Katchur, Ryan Turek, Michael Clear, Judson Scott, Adam Hendricks i Greg Gilreath.

Glavne uloge u filmu M3GAN igraju Ronny Chieng (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Brian Jordan Alvarez (Will & Grace), Jen Van Epps (Cowboy Bebop), Stephane Garneau-Monten (Straight Forward) i Lori Dungey (Gospodar prstenova: Prstenova družina, prošireno izdanje).

3840x2160_M3GAN_Photography_DIGITAL_still7-3457270

Među umjetnicima uključenima u stvaranje filma M3GAN su i direktor fotografije Simon Raby (Mortal Engines), scenograf Kim Sinclair (dobitnik nagrade Oscar® za scenografiju kao umjetnički direktor filma Avatar), montažer Jeff Mcevoy (Nerve), kostimograf Daniel Cruden (pomoćnik kostimografa, Avatar: Put vode) i autor glazbe Anthony Willis (Promising Young Woman).

Usluga SkyShowtime korisnicima je izravno dostupna putem aplikacije SkyShowtime na uređajima s operativnim sustavima Apple iOS, tvOS i Android, uređajima Android TV, Google Chromecast, LG TV i Samsung, i na stranici:www.skyshowtime.com. Mjesečna cijena usluge SkyShowtime iznosi 5,99 eura (bez reklama), uz sedmodnevno besplatno probno razdoblje – moguće ga je otkazati bilo kada.

3840x2160_M3GAN_Photography_DIGITAL_still2-3457263

#prostorslobode

Fotografije: promo, still iz filma

#film, #SkyShowtime