DRUŠTVO

Šarmantni festival u središtu grada Samobora i ovog je ljeta idealna destinacija

Zoran Predin, Natali Dizdar, Detour i Zdenka Kovačićek samo su neka od imena koja će nastupiti na festivalu

Neon
22.06.2023.

Ljeto je pokucalo na vrata, a s njim i šarmantni obiteljski festival u srcu Samobora. Ovaj bajkoviti grad u neposrednoj zagrebačkoj blizini i ove godine svojim posljetiteljima nudi jedinstveno Ljeto u Samoboru! Prekrasni zeleni park iza Samoborskog muzeja ponovno će biti domaćin ovog magičnog glazbenog i kreativnog festivala koji će se ove godine održati od 30. lipnja do 9. srpnja. Posjetitelji će i ove godine moći uživati u večernjim koncertima koje će za njih prirediti imena kao što su Zoran Predin, Natali Dizdar, Detour, Zdenka Kovačićek i drugi.

Bogati festivalski program za sve uzraste

Kao i dosadašnjih godina, Ljeto u Samoboru bit će omiljena festivalska destinacija svim uzrastima, kroz bogati dnevni i večernji program. Posjetitelje očekuje niz kreativnih i edukativnih radionica, od izrade lutaka Iliraca, izrade tradicionalnog bilikuma, paint&wine slikarske radionice do izrade i ukrašavanja minijaturnih košara od špage i konca.

ljeto-u-samoboru-otvorenje-sezone-2022-Ⓒ-Filip-Bušić-01-07-22-0B5A1504_cc Filip Busic Photography

One najmlađe posebno će razveseliti “Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom” kao i izvedba predstave za djecu “Ivica i Marica” zagrebačke Scene IBM, kao i kreativne ljetne DIY radionice, igranje društvene igre Cmoljac XXL te prikazivanje animiranog filma “Neustrašiva njuška”.

I samoborski Centar za mlade Bunker pridružit će se Ljetu u Samoboru, sa svojom ChillOut zonom, u sklopu koje donose druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre, kao i priliku za izradu gigantskih balona, što će zasigurno razveseliti i male i velike.

ljeto-u-samoboru-otvorenje-sezone-2022-Ⓒ-Filip-Bušić-01-07-22-0B5A1466_cc Filip Busic Photography

Raznovrsni koncerti i DJ program

Tijekom oba vikenda, od petka do nedjelje, festivalska pozornica Ljeta u Samoboru i ove će godine ugostiti vodeća regionalna glazbena imena, koja će dodatno uljepšati ovaj jedinstveni festival.

Ove je godine otvorenje festivala, 30. lipnja, pripalo cijenjenoj domaćoj pop glazbenici Natali Dizdar, koja ovo ljeto osvaja aktualnim singlom “Ocean”. Bit će to savršena prilika da pred samoborskom publikom izvede hitove koji posljednjih mjeseci oduševljavaju njezine fanove, poput pjesme “Zadnji dan ljeta” ili odličnih singlova koje je izdala u sklopu projekta BETI. Naći će se tu i dobro poznati hitovi njezine dugogodišnje karijere, kao sto su “Stranac”, “Ne daj”“ i “Mjesto za jedno”.

ljeto-u-samoboru-otvorenje-sezone-2022-Ⓒ-Filip-Bušić-01-07-22-0B5A1423_cc Filip Busic Photography

U ljetnom ritmu nastavit će i Porinom nagrađeni bend Detour, čiji singlovi poput “Zaljubila sam se”, “Plešem sama” i “Vikend” već godinama osvajaju publiku i radijski eter, a njihov nastup planiran je za subotu, 1. srpnja. Koncertni program prvog vikenda Ljeta u Samoboru kraju će privesti jedinstvena ‘žena za sva vremena’, naša cijenjena jazz i rock pjevačica Zdenka Kovačićek, koja će nastupiti u nedjelju, 2. srpnja.

I dok će tijekom tjedna večernji sati biti rezervirani za DJ program, koncerti će uslijediti i drugog vikenda Ljeta u Samoboru; u petak, 7. srpnja na pozornicu festivala stiže cijenjeni slovenski kantautor, pjesnik i pisac te miljenik domaće publike – Zoran Predin. Večer kasnije, u subotu 8. srpnja, svoj rock zvuk pred samoborsku publiku donose riječke snage Jonathan, a festival kraju privodi energični Žiga & Žiga Žaga Band, koji će nastupiti u nedjelju, 9. srpnja.Ulaz na festival je slobodan, a svi navedeni koncerti započet će u 21 sat. Detaljan program s rasporedom dnevnih i večernjih aktivnosti dostupan je na stranici festivala. Organizator događanja je Turistička zajednica grada Samobora, uz podršku Grada Samobora.

ljeto-u-samoboru-otvorenje-sezone-2022-Ⓒ-Filip-Bušić-01-07-22-0B5A1177_cc Filip Busic Photography

#prostorslobode

Fotografije: promo

#glazba, #Ljeto u Samoboru