DRUŠTVO

Ljeto kod Tesle – sjajan program u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

Program “Ljeto kod Tesle“ osmišljen je s ciljem razvoja afirmativnog odnosa prema muzeju i maker kulturi kod mlađe skupine posjetitelja.

Program “Ljeto kod Tesle“ osmišljen je s ciljem razvoja afirmativnog odnosa prema muzeju i maker kulturi kod mlađe skupine posjetitelja, odnosno razvoja nove, aktivne muzejske publike otvorene prema inovativnim/eksperimentalnim muzejskim praksama, participaciji i su-kreaciji.

Ljeto kod Tesle

Program povezuje različite discipline i primjenjuje različite pristupe kako bi kod korisnika_ca potaknuo znatiželju i kreativnost. U fokusu programa je održivost, jedan od ključnih izazova suvremenog društva te ujedno i tema kojom se Tehnički muzej Nikola Tesla i Radiona.org intenzivno bave kroz svoje redovne izložbene i edukativne programe.

Program se provodi u periodu od 20. lipnja do 20. srpnja u formi radionica pod vodstvom i u međusobnoj suradnji umjetnika_ca, dizajnera_ica i predstavnika_ca tehničkih, prirodnih i društveno-humanističkih znanosti. Temelji se na iskustvima i znanjima stečenim provedbom programa „Makers’ Community Hub“ (Radiona.org. i Tehnički muzej Nikola Tesla) u sklopu međunarodnog projekta Urban Manufacturing (https://projects2014-2020.interregeurope.eu/urbanm/) u kojemu je sudjelovalo desetak pripadnika makers zajednice s radionicama iz STEAM područja (biologija, okoliš, recikliranje/nadciklaža (upcycling), zelene kulture, obnovljivi izvori energije, dizajn, kreativnost, elektronika).

Detalje radionica možete saznati na linku.

356086288_660312236136694_179534153641249399_n

#prostorslobode

Fotografije: Deborah Hustić