DRUŠTVO

Le Méridien Lav obilježio početak još jedne ljetne sezone

Sinoć je splitski resort Le Méridien Lav obilježio početak još jedne ljetne sezone velikom tradicionalnom proslavom za pamćenje u kojoj nije manjkalo veselja, ali niti emocija.

Neon
20.06.2023.

Nakon što je prošlog lipnja nezaboravnom feštom obilježio pola stoljeća svog postojanja, najavljujući ulazak u novu eru impresivnim makeoverom hotela, sinoć je luksuzni splitski resort Le Méridien Lav obilježio početak još jedne ljetne sezone velikom tradicionalnom proslavom za pamćenje u kojoj nije manjkalo veselja, ali niti emocija.

Le Méridien Lav – nova sezona

Čarobna proslava ove je godine bila posvećena Splitu s kojim je Le Méridien Lav više od pet desetljeća neraskidivo povezan, a nazočili su joj brojni prijatelji i partneri. U čast Lavu i Splitu uz koji ih vežu brojne lijepe uspomene proslavi su prisustvovale i brojne osobe iz društvenog i javnog života kao Fani Čapalija, Ana Gruica, Anamarija Asanović, Sonja Dvornik, Ivo Perkušić, Monika Sablić, Vlaho Arbulić, Mia Matić i brojni drugi.

EP1_0964

Velika rođendanska zabava kultnog hotela započela je u novom Tramonto baru u marini LAV u sklopu resorta gdje je, u čudesnom ljetnom ambijentu marine s pogledom na more i sunce na zalasku, gostima posluženo piće dobrodošlice uz glazbeni nastup splitskog glumca i pjevača Ive Perkušića. Proslavu je, već tradicionalno, otvorio vlasnik splitskog resorta Le Méridien Lav, Mike Saran, zahvalivši svima na dolasku, ali i na dugogodišnjoj podršci hotelu koji već desetljećima čini dio najljepših ljetnih uspomena i duboko je utkan u svijest Splićana različitih generacija: “Večeras smo ovdje kako bismo proslavili ono najvrijednije što naš resort uz ovu predivnu obalu ima, a to ste svi vi, naši dragi prijatelji, partneri i naši zaposlenici. Hvala vam što ste meni i mojoj obitelji pružili mogućnost da budemo dio ove zajednice i uvjeren sam kako će naše prijateljstvo sa vama i Splitom trajati još dugi niz godina”.

EP1_1433
EP2_0028

Posebno emotivan trenutak gostima je poklonila glazbena diva Zorica Kondža koja je svojim jedinstvenim vokalom ispisala još jednu dirljivu posvetu Splitu, gradu koji je, posebice kroz nastupe na kultnom Splitskom festivalu, ostavio neizbrisiv trag u njezinoj četiri desetljeća dugoj karijeri. U čudesnoj rođendanskoj noći, Zorici su se na pozornici pridružili i legendarni splitski glazbenik Giuliano, mladi vokali Alan Đuras, Iva Ajduković i Djordjija Palić, a sve pod produkcijskom palicom i uz podršku cijenjenog gitarista svjetskog glasa Ante Gelo i njegovih vrsnih glazbenika.

EP2_0074

Prošlog proljeća, u godini kada je kultni splitski hotel proslavio svojih 50 godina, završena je temeljita rekonstrukcija smještajnih i hotelskih prostora u koju je u dvije godine utrošeno oko 60 milijuna kuna. U procesu obnove preuređene su sve hotelske sobe te predvorje, recepcija, bar u predvorju, kao i sam ulaz u hotel. Hotel je tada nadopunjen i s nekoliko luksuznih apartmana, a bitno je istaknuti kako intervencijama u prostoru nije narušena sama vizura hotela. Ova investicija nastavak je višegodišnjih ulaganja vlasnika hotela, češke Odien Group, koji uključuju razvoj i uređenje južne plaže resorta, potpunu obnovu i unaprjeđenje Re:Cupera Wellness&Spa centra, obnovu sportskih sadržaja te postojećih i proširenje kongresnih prostora.

EP2_9996
image00084

#prostorslobode

Fotografije: John Pavlish

#društvo, #hotel, #Le Méridien Lav