GASTRO

“Kvasomanija” – knjiga o pečenju kruha i peciva s domaćim kvasom

"Kvasomanija" otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh.

“Kvasomanija” otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh.

Mlada slovenska autorica Anita Šumer “Kvasomanijom” nas uvodi u već pomalo zaboravljen svijet pečenja s domaćim kvasom i otkriva nam tajne zdravog i ukusnog kruha naših baka. No Anita s domaćim kvasom ne priprema samo kruh, već je osmislila mnoštvo maštovitih i ukusnih recepata za slane i slatke delicije. S obzirom na to da proizvodi s domaćim kvasom sadrže manje glutena i više vitamina i minerala te imaju niži glikemijski indeks od proizvoda s pekarskim kvascem, hranjiviji su, lakše probavljivi i zdraviji za našu crijevnu floru. Iskušajte Anitin heljdovac s orasima, raženi kruh, pizzu, brioš, slanu ili slatku pletenicu, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo receptura koje je pripremila za vas.

“Kvasomanija” je bogato ilustrirana knjiga koja će sve one koji se prvi put susreću s ovakvim načinom pečenja detaljno uputiti u svaku fazu tog procesa: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.

Zahvaljujući maštovitim tehnikama ukrašavanja, Anita Šumer postala je globalna zvijezda društvenih mreža, a svoje bogato iskustvo s pripremom domaćeg kvasa i pečenjem strastveno prenosi brojnim “kvasomanima” diljem svijeta. Knjigu možete naručiti ovdje.

#rplus #prostorslobode

Foto: VBZ

#gastro, #knjiga