GASTRO

Kušanje kava s ocjenjivačima iz Kostarike

Prošli vikend je Lively Roasters Coffee u suradnji s Broom 44 restoranom organizirao kušanje kave, za sve one koji to prakticiraju kako bi zajedno uživali u ovogodišnjim berbama divnih kostarikanskih kava koje su ubrane za Selva Coffee direktno sa plantaža.

Možda ste čuli izraz “cupping” koji koriste profesionalci za kavu, ali što on točno znači? Najjednostavnije, “cupping” je način kušanja, procjene i usporedbe okusa, kvalitete i potencijala određene kave.

Prošli vikend je Lively Roasters Coffee u suradnji s Broom 44 restoranom organizirao kušanje kave, za sve one koji to prakticiraju kako bi zajedno uživali u ovogodišnjim berbama divnih kostarikanskih kava koje su ubrane za Selva Coffee direktno sa plantaža. Posjeta takvih znalaca zaista je čast pogotovo našem malom tržištu koje je tek u začecima razvitka svijesti o visoko kvalitetnim kavama. Razvoju pridodaju tvrtke koje uvoze, prže i distribuiraju taj tip kava, ali i specijalizirani objekti poput Brooma koji taj tip kava izvanredno prezentira krajnjim kupcima te je u vrlo kratko vrijeme postao omiljeno odredište mnogih Zagrepčana. Doprinos tome je svakako suvlasnik Brooma, barista Vedran Peurača koji prilikom pripreme kava pazi na svaki detalj te je po mnogima ponajbolji u Hrvatskoj ako ne i šire. Selva Coffee čine Marianela Montero, kći poznatog farmera Carlosa Montera, koja je u pratnji  njezinog poslovnog i životnog partnera Perry-a koji je svoj dom zamijenio Kostarikom a oboje su ovlašteni ‘Q-graderi’. Na kušanju su bile 4 kave koje Lively Roasters Coffee ima u ponudi, ali i dvije gostujuće kave pržionice iz Madrida, a koja također nabavlja zelenu kavu od Selve. Više o kavama koje su bile na kušanju pročitajte na linku.

Lively Roasters Coffee kavu poslužuju mnogi poznati Zagrebački ugostiteljski objekti poput Monocycle coffee shop, Bastion No19, Swanky monkey garden, Otto&Frank, Jolie Petit pattiserie, bistro Fetiš, Vis a Vis, bistro Alegria , restoran Noel i dr. Lively Roasters Caoffee kave s kušanja od 1. do 3. listopada možete kupiti po posebnim cijenama uz kod CUPP33.

#rplus #prostorslobode

Foto: promo

#gastro, #Lively Roasters Coffee