Možda ste čuli izraz “cupping” koji koriste profesionalci za kavu, ali što on točno znači? Najjednostavnije, “cupping” je način kušanja, procjene i usporedbe okusa, kvalitete i potencijala određene kave.
Prošli vikend je Lively Roasters Coffee u suradnji s Broom 44 restoranom organizirao kušanje kave, za sve one koji to prakticiraju kako bi zajedno uživali u ovogodišnjim berbama divnih kostarikanskih kava koje su ubrane za Selva Coffee direktno sa plantaža. Posjeta takvih znalaca zaista je čast pogotovo našem malom tržištu koje je tek u začecima razvitka svijesti o visoko kvalitetnim kavama. Razvoju pridodaju tvrtke koje uvoze, prže i distribuiraju taj tip kava, ali i specijalizirani objekti poput Brooma koji taj tip kava izvanredno prezentira krajnjim kupcima te je u vrlo kratko vrijeme postao omiljeno odredište mnogih Zagrepčana. Doprinos tome je svakako suvlasnik Brooma, barista Vedran Peurača koji prilikom pripreme kava pazi na svaki detalj te je po mnogima ponajbolji u Hrvatskoj ako ne i šire. Selva Coffee čine Marianela Montero, kći poznatog farmera Carlosa Montera, koja je u pratnji njezinog poslovnog i životnog partnera Perry-a koji je svoj dom zamijenio Kostarikom a oboje su ovlašteni ‘Q-graderi’. Na kušanju su bile 4 kave koje Lively Roasters Coffee ima u ponudi, ali i dvije gostujuće kave pržionice iz Madrida, a koja također nabavlja zelenu kavu od Selve. Više o kavama koje su bile na kušanju pročitajte na linku.
Lively Roasters Coffee kavu poslužuju mnogi poznati Zagrebački ugostiteljski objekti poput Monocycle coffee shop, Bastion No19, Swanky monkey garden, Otto&Frank, Jolie Petit pattiserie, bistro Fetiš, Vis a Vis, bistro Alegria , restoran Noel i dr. Lively Roasters Caoffee kave s kušanja od 1. do 3. listopada možete kupiti po posebnim cijenama uz kod CUPP33.
#rplus #prostorslobode
Foto: promo








