GASTRO

Kadinela je novi brend grupe proizvoda od maslina koji osvaja i dizajnom

Kadinela je brand grupe proizvoda od maslina, primarno linije ekstra djevičanskog maslinova ulja, a kasnije i drugih proizvoda od maslina te prirodne kozmetike. 

Obitelj Mamić iz Kaštela, koja posjeduje maslinik na planini Kozjak, ističe svoje bogato iskustvo u maslinarstvu kao garanciju znanja te visoke vrijednosti i kvalitete. Snažno vezani za lokalnu tradiciju, kulturno naslijeđe i povijest Kaštela, žele kroz svoje djelovanje doprinositi razvoju lokalne zajednice i turističke ponude. Priča o Miljenku i Dobrili, kaštelanskom Romeu i Juliji, koja spada u nematerijalnu kulturnu baštinu grada Kaštela, važan je dio i inspiracija obitelji Mamić, pa se reljef lokalnog umjetnika s tom temom nalazi i u prostoru restorana i kušaonice obitelji.

Kadinela je brand grupe proizvoda od maslina, primarno linije ekstra djevičanskog maslinova ulja, a kasnije i drugih proizvoda od maslina te prirodne kozmetike. 

Osmišljano ime brenda – Kadinela, stari je izraz iz kaštelanskog i splitskog govora koji znači lančić. Melodičnost izgovora asocira na Dalmaciju, a smisao predstavlja sedam Kaštela nanizanih uz obalu,pa su bitan dio identiteta nazivi svih Kaštela koji s logotipom čine lančić. Ideja “iz ljubavi” ilustrira spajanje dvije masline koje preklapanjem formiranju srce. Tako i priča o ljubavi Miljenka i Dobrile, i spajanju dvije obitelji maslinara, dobiva sretan kraj.

Osnovni element – srce nastalo spajanjem dvije masline, na etiketi je izveden prostorno. Odnos punog i praznog dijela dvije preklopljene etikete donose novu dimenziju, a različite strukture i tonovi papira naglašavaju spoj. Proizvodi unutar podlinija sortnih i aromatiziranih ulja kodirani su pastalnim bojama i nazivom. 

Stil, tipografija, upotreba materijala i specifičnih tehnika daju identitetu premium izgled te realiziraju potrebu da proizvod funkcionira u suvremenom vremenu i komunicira kupcima koji traže proizvode više vrijednosti.

Digitalna verzija “srca od maslina” preklapanjem stvara i kap unutar forme srca.

Naručitelj: Dračine d.o.o.

Kreativni tim: Izvorka Jurić (kreativna i art direkcija), Igor Poturić (imenovanje) Izvorka Jurić, Jurica Kos (dizajn), Natalija Najjar (voditeljica produkcije), Jurica Kos (prezentacijska fotografija)

#rplus #prostorslobode

#dizajn, #gastro