KULTURA

Magična izložba Jasmine Runje u zagrebačkom Botaničaru

Ovog puta gledajuć' njezine radove transportirat ćete se u neki drugi svijet i dimenziju, bez obzira na šušur oko vas, zvukove iz zvučnika, žamor za susjednim stolom, ili zveket čaša.

Jasmina Runje (17. 7. 1983., Split) diplomirala je 2006. u klasi prof. Antuna B. Švaljeka na ALU u Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru. Iste godine upisuje poslijediplomski studij Ars Sacra, pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića, koji završava 2008. Članica je HULU-a Dubrovnika i Splita. Radi u u Domu Marina Držića. Ostvaruje nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Trogir, Split, Dubrovnik, Hamburg, Sarajevo, Zagreb, Vinkovci…), te veći broj skupnih izložbi. Živi i stvara u Splitu i Dubrovniku.

DSC_1857
DSC_1875

Jasmina Runje izlaže u Botaničaru

Nakon ove kratke biografije morate saznati još jednu stvar o umjetnici Jasmini Runje. Ona stvara magiju. Ne, ne zezam se! Njezina djela transportiraju promatrača u druge svjetove, druga vremena i druge dimenzije; radovi su joj često kombinacija romantičnog i nadrealnog. Bilo da se radi o galerijskom ili muzejskom pristupu izlaganja djela, ili da se radi o izložbi postavljenoj u jednom od frekventnijih mjesta u gradu – baru Botaničaru.

Gdje je duša?

Botaničar je jako ugodno mjesto, s odličnim izborom pića, glazbe i sjajnom atmosferom. No, ono što je kod Botaničara još bolje jest da stalno i kontinuirano ugošćuje umjetnike, izložbe, koncepte i projekte koji ne samo da oplemenjuju njegov prostor, već educiraju publiku koja se tamo nalazi i tjera ju na gledanje, slušanje, razmišljanje.

DSC_1884
DSC_1879

Jasminina izložba “Gdje je duša?” sada se nakon muzejskog izlaganja predstavlja zagrebačkoj publici u – baru. I svejedno funkcionira. Savršeno su se radovi uklopili u prostor, ali ne kao dekoracija, već kao integralni dio moždanog sklopa svakog posjetitelja i promatrača. Ovog puta gledajuć’ njezine radove transportirat ćete se u neki drugi svijet i dimenziju, bez obzira na šušur oko vas, zvukove iz zvučnika, žamor za susjednim stolom, ili zveket čaša. Jasmina je opet napravila ono što malo tko može – stvorila je magiju.

DSC_1898
DSC_1907

#prostorslobode

Fotografije: Ivica Ivčević

#Botaničar, #umjetnost