KULTURA

FonoKinoteka | ŽIVA VODA: DAVID BOWIE

Prvo ovosezonsko izdanje FonoKinoteke ugostit će Živu Vodu u subotu, 26. studenog u 20:00 sati, a ova suradnja ujedno će funkcionirati i kao glazbeno finale filmskog programa Galaksija Bowie. Živa Voda izvest će svoju viziju i reinterpretaciju djela ikone pop-kulture Davida Bowieja.

Prvo ovosezonsko izdanje FonoKinoteke ugostit će Živu Vodu u subotu, 26. studenog u 20:00 sati, a ova suradnja ujedno će funkcionirati i kao glazbeno finale filmskog programa Galaksija Bowie.

Živa Voda izvest će svoju viziju i reinterpretaciju djela ikone pop-kulture Davida Bowieja.

Živa Voda započela je kao koncept suradnje glazbenika sa zagrebačke scene, a inicirali su je Mak Murtić i Maja Rivić u suradnji s Vedranom Peternelom i klubom Vinyl u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Inicijativa je krenula krajem 2016. godine u obliku mjesečnih ciklusa eksperimentalnih sessiona na kojima je kroz tematski koncept koji služi kao okosnica stvara glazbeno i scensko djelo. Svaki mjesec okupljaju se različiti glazbenici i performeri s ciljem spajanja alternativne, jazz, pop, rock i avangardne scene u jednu jedinstvenu suradnju.

Članovi benda koji će izvoditi Bowieja su: Maja Rivić (vokal), Mak Murtić (saksofon), Nika Bauman (flauta), Luka Čapeta (el. bas / el. gitara), Josip Šustić (el. bas / kl. gitara / el. gitara), Nenad Sinkauz (el. gitara), Nenad Kovačić (udaraljke) i Vedran Peternel (elektronika).

Fonokinoteka_program

Cijena ulaznice: 55,00 kn (7,30 eura) u pretprodaji / 70,00 kn (9,29 eura) na dan koncerta

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Kinoteka te online i u agencijskoj prodaji putem sustava www.ulaznice.hr

Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka:www.kinokinoteka.hr

#rplus #prostorslobode

#David Bowie, #Fonokinoteka, #Galaksija Bowie, #glazba, #Josip Šustić, #Kino Kinoteka, #Luka Čapeta, #Maja Rivić, #Mak Murtić, #Nenad Kovačić, #Nenad Sinkauz, #Nika Bauman, #Vedran Peternel, #Živa Voda