KULTURA

Nakon filma “Elvis” Baza Lurhmanna dolazi “Priscilla” Sofije Coppola

Prema knjizi "Elvis i ja" Sofia Coppola napisala je i režirala film, dok je sama Priscilla Presley uključena u projekt kao izvršna producentica.

Baz Luhrmann prošle je godine objavio svoj epski biografski film o kralju rock’n’rolla, “Elvis”, a koji je bio nominiran za čak 8 Oscara. No godinu dana kasnije, manje blještavo izdanje filma o Elvisu svjetla pozornice okreće u smjeru Priscille Presley, i ovaj puta pratiti će njezinu priču.

Priscilla

Biografski film “Priscilla” režirala je Sofia Coppola, redateljica poznata po filmovima “Izgubljeni u prijevodu” (“Lost in Translation”, 2003.), “Samoubojstvo nevinih” (“The Virgin Suicides”, 1999.) i “Marie Antoinette” (2006.), a koja je ujedno kćer legendarnog redatelja Francisa Forda Coppole. U ulozi jednog i jedinog Elvisa ovaj puta se nalazi Jacob Elordi, dok Cailee Spaeny glumi naslovnu ulogu Priscille, Elvisove supruge.

Priscilla 003

Službeni opis filma glasi: “Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu na zabavi upozna Elvisa Presleya, čovjek koji je već meteorska rock and roll superzvijezda postaje netko potpuno neočekivan u privatnim trenucima: uzbudljiva simpatija, saveznik u samoći, nježan najbolji prijatelj. Kroz Priscilline oči, Sofia Coppola priča neviđenu stranu velikog američkog mita u Elvisovom i Priscillinom dugom udvaranju i turbulentnom braku, od njemačke vojne baze do njegovog imanja iz svijeta snova u Gracelandu, u ovom duboko proživljenom i zanosno detaljnom portretu ljubavi, fantazije i slave.”

Film se temelji na memoarima Priscille Presley, koju je napisala uz koautoricu Sandru Harmon 1985. godine. Prema knjizi “Elvis i ja” (“Elvis and Me”) Sofia Coppola napisala je i režirala film, dok je sama Priscilla Presley uključena u projekt kao izvršna producentica. Ovo nije prva ekranizacija knjige, jer 1988. izašao je TV film “Elvis i ja”, no ovo je prvi put da je ta ljubavna priča stvorena baš za veliko platno.

Priscilla 001

Film “Priscilla” dolazi od svima omiljenog indie studija A24, a premijera filma planirana je za listopad ove godine, mada još točan datum nije objavljen. Poznavajući rad Sofije Coppole možemo samo pretpostavljati da će ona, u svojoj maniri, donijeti (tragičnu) priču mlade žena čija je okosnica stariji muškarac. Pogledajte teaser trailer.

PRISCILLA Trailer (2023) Jacob Elordi, Sofia Coppola, A24 Movie
Priscilla 002

#prostorslobode

Fotografije: stillovi iz filma

#film