KULTURA

Dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama

U prolazu Lovački rog možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja Procvata (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u Tajni život šuma (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihovog imaginarnog svijeta.

U okviru Festivala svjetla Zagreb, koji organizira Turistička zajednica grada Zagreba, postavljene su i dvije ambijentalne umjetničke instalacije s posebnim svjetlosnim pričama koje čekaju da ih otkrijete u skrivenim zakutcima Gornjeg grada. U prolazu Lovački rog tako možete zastati ispred poljane neobičnog cvijeća i uživati u simfoniji nježnih boja Procvata (Florescence), a na Vrazovom šetalištu zakoračiti u Tajni život šuma (The Secret Life of Forests) i izgubiti se u mističnoj atmosferi njihovog imaginarnog svijeta. Prva instalacija zamišljena je kao oda proljeću, inspirirana ljepotom cvjetanja i novih početaka, dok drugaosvjetljava zamišljeni život koji se odvija oko stabala i podno njihovih krošnji te vas poziva da otkrijete iznenađujuće stvari koje se događaju u tišinama i dubinama šuma.

Procvat 3_Inia Herenčić
Tajni život šuma 16_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 15_foto Inia Herenčić

Iza obje instalacije stoji kreativni tim udruge Umjetnost za grad posvećene umjetničkim projektima u javnom prostoru. Uz autoricu idejnih koncepata i kreativnu producenticu Anu Mikin, Procvat potpisuju multimedijalna umjetnica Jelena Petric, a Tajni život šuma scenografkinja Iva Rodić Novak. Kako sve to zvuči osmislio je Hrvoje Nikšić, dok je Procvat na klaviru odsvirao Teo Martinović.

Instalacije je moguće razgledati svakodnevno od 18 do 23 sata sve do nedjelje, 19. ožujka 2023. godine. U prolazu Lovački rog obavezno je jednosmjerno kretanje iz smjera Ilice. Više informacija dostupno je na web stranici festivalsvjetlazagreb.hr

Tajni život šuma 14_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 13_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 12_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 10_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 8_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 7_foto Inia Herenčić
Tajni život šuma 4_foto Inia Herenčić
Procvat 4_Inia Herenčić
Procvat 1_foto Inia Herenčić

#prostorslobode

Fotografije: Inia Herenčić

#Festival svjetla Zagreb, #umjetnost