KULTURA

DRUGI KADAR upisuje novu generaciju polaznika

Otvorene su prijave za novi ciklus škole umjetničke fotografije DRUGI KADAR, fotografske škole namijenjene svima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept.

Otvorene su prijave za novi ciklus škole umjetničke fotografije DRUGI KADAR, fotografske škole namijenjene svima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Program škole sastavljen je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenskih predavanja i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran. Tijekom trajanja edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koji se potom kroz mentorski rad transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira.

U sklopu fotografske škole svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije.
Voditeljice škole DRUGI KADAR su povjesničarka umjetnosti i kustosica Jelena Pašić i filmologinja i fotografkinja Nika Petković, a mentori završnih fotografskih radova su fotografi Denis Butorac i Ivan Gundić.
Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovna tehnička predznanja o fotografiji, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.


Za prijavu je potrebno poslati:
kratku biografiju
fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici)
motivacijsko pismo (ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice).
𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝘀𝗲 š𝗮𝗹𝗷𝘂 𝗻𝗮 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝘂 𝗱𝗿𝘂𝗴𝗶𝗸𝗮𝗱𝗮𝗿@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 𝗻𝗮𝗷𝗸𝗮𝘀𝗻𝗶𝗷𝗲 𝗱𝗼 𝟭𝟰. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟮.


Broj polaznika je ograničen.
Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.900 kuna i može se platiti u dvije rate.
Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 098 986 78 44 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom, počevši od 17. 10. 2022. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.
Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba, uz podršku književnog kluba BOOKSA /www.booksa.hr/. Program Drugog kadra u 2022. godini podržava Ministarstvo kulture RH.

#rplus #prostorslobode

Foto: DRUGI KADAR

#Drugi kadar, #umjetnost