KULTURA

Dan radija Voćarska donosi dječji, zabavni, glazbeni program i super predstavu!

Zadnji dan dvomjesečnog programskog ciklusa Radio Voćarska proslavit će se 22. travnja uz cjelodnevni raznoliki program koncerata, radiofonijskog pub kviza za djecu, radio igre i šetnje za bebe, zajedničkog emitiranja uživo novog privremenog radija u dvorištu i predstave 'Soundtrack za film koji nije snimljen'.

Zadnji dan dvomjesečnog programskog ciklusa Radio Voćarska proslavit će se 22. travnja uz cjelodnevni raznoliki program koncerata, radiofonijskog pub kviza za djecu, radio igre i šetnje za bebe, zajedničkog emitiranja uživo novog privremenog radija u dvorištu i predstave ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’.

DAN RADIJA VOĆARSKA / Subota 22.4. / 12:00-24:00 / Voćarska cesta 71
Program je besplatan, a rezervacije su obavezne na linku.
Pripremljen je cjelodnevni raznoliki program predstava, radionica, slušaonica i ekskluzivnog radijskog emitiranja sa susjedstvom brdovite Šalate i okolnih kvartova. Uz programe uživo za bebe, djecu, mlade ili manje mlade te susjede srebrne kose, zajedno emitiramo i radijski program u dvorištu Mjesnog odbora Voćarska.

12:00-14:00 / KVARTOVSKI DJEČJI PROGRAM – djeca proizvode radijski program uz nekoliko školskih bendova uživo
14:00-18:00 / ZABAVNI PROGRAM ZA LIJENO POPODNE – raznoliki radijski program iz kuhinje RadioTeatra
15:30-16:00 / GLAZBENA KUHINJA – radioigra za bebe, vodi u vodstvu Ana Čorić
16:00-16:30 / BRBLJANJE –  zvučna šetnja za bebe u kolicama
17:00-18:00 / PUB KVIZ ZA KLINCE – radiofonijsko-kabaretski pub kviz pod vodstvom glumice Jelene Miholjević i glazbenika Mare Marketa
18:00-19:00 / KONCERT IZNENAĐENJA – u dvorištu i na radiju
20:00-21:30 / SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN – predstava za odrasle
21:30-24:00 / KRADIO U GOSTIMA – program prvog studentskog radija Akademije dramske umjetnosti

3

SOUNDTRACK ZA FILM KOJI NIJE SNIMLJEN 

“Rijetko kada sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu,kao na “Soundtracku za film koji nije snimljen”, Darko Rundek

‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ je glazbeno-poetski ‘street movie’.  Nastao je kroz tekstualno i glazbeno dopisivanje u vremenu pandemije između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka).  Poezuje ih poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.
Sat prije zore. Travanj se bliži sredini. Vani puše, na ulici nemirno vijore usamljene tende dućana. Djevojka (26 godina) silazi iz noćnog vlaka i zastane pod uličnom svjetiljkom.

Tekstovi: Nenad Marić aka Kralj Čačka, Nina Bajsić
Redateljica i dramaturginja: Pavlica Bajsić
Izvode: Nenad Marić, Nina Bajsić, Marko Marić, Dino Brazzoduro, Sergej Sokolov i Pavlica Bajsić

hoerspiel-1273808

#prostorslobode

Fotografije: Radio Teatar

#Radio Teatar