GASTRO

Botaničar ima novi izgled!

Nakon više od 7 godina od kada je otvorio svoja vrata, Botaničar u malo drugačijem ruhu!

Neon
07.09.2023.

Novi stari Botaničar

Odlučili smo da je pravi trenutak da malo osvježimo prostor i dignemo šank na višu razinu, a pritom zadržimo duh koji smo gajili do sada. Za ostvarenje naše vizije  pozvali smo prijatelje iz STA arhitektonskog studija. -k,azali su iz Botaničara. Radi se o novom studiju na Zg sceni, ali jedna od dvoje arhitekata, Petra, već je sudjelovala u prvotnom uređenju Botaničara. Ovaj put joj se pridružio suprug Asrin s kojim dijeli STA studio te su zajedno kreirali novu viziju bara.

Ideja je bil kreirati prostor koji će se uklopiti u postojeći interijer i galerijski prostor Botaničara, a pritom dobiti veći prostor šanka za druženje gostiju te postići njegovu bolju opću funkcionalnost. 

DSC_4140
DSC_4139

U svemu im je velika podrška bila suradnja sa The Botanist ginom. Osim sjajnog gina koji nosi isto ime kao i Botaničar dobili su partnera koji se uvelike preklapa sa njihovom pričom te su tu povezanost brandova povezali u obliku instalacije na šanku koja spaja botaničarsku ljubav prema bilju i kreativnosti sa tradicijom ovog škotskog gina u ručnom branju samoniklog bilja na otoku Islay. A tko će bolje ispričati priču o samoniklom bilju i Botaničaru od Maje iz artisan cvjećarne Samonikla koja je njihova prijateljica i suradnica u raznim projektima od samog početka Botaničara.

DSC_4124
DSC_4122
DSC_4119
DSC_4113
DSC_4097
DSC_4044
DSC_3514
DSC_3513

#prostorslobode

Fotografije: Ivica Ivčević, Botaničar

#Botaničar