DRUŠTVO

Barack Obama ima svoju Netflix seriju o – radu i karijeri

O poslu, što znači dobar posao, nejednakost na poslu, zašto radimo, koja je razlika između rada, posla i karijere, što sve ti pojmovi imaju zajedničko, i u čemu se razlikuju?

O poslu, što znači dobar posao, nejednakost na poslu, zašto radimo, koja je razlika između rada, posla i karijere, što sve ti pojmovi imaju zajedničko, i u čemu se razlikuju? Sve se to istražuje u novoj limitiranoj dokumentarnoj seriji “Working: What We Do All Day”, Higher Ground Productions, kroz koju nas vodi Barack Obama.

Working: What We Do All Day

Premijera serije zakazana je za 17. svibnja na Netflixu. Serija je inspirirana istoimenim knjigom Studsa Terkela iz 1974. godine. Ispričana kroz usmenu povijest, ona opisuje svakodnevne Amerikance tog doba, njihove poslove i način na koji je njihov rad utjecao na njihove živote. U gotovo 50 godina otkako je “Working” objavljen, američki su se radnici suočili s eksplozivnim promjenama u načinu rada, a sve u svjetlu rastuće nejednakosti.

Working: What We Do All Day | Official Trailer | Netflix

U seriji Obama primjenjuje duh Terkelove knjige na suvremeno doba, fokusirajući se na radnike u tri različite industrije: kućnu njegu, tehnologiju i ugostiteljstvo, te dijeli iskustva različitih skupina ljudi koji predstavljaju širinu iskustava u njima. Serija prati djelatnike usluga; radnici srednje klase koji se bore priuštiti rastuće troškove života; menadžeri i stručni radnici koji su sebi priuštili luksuz da zarade dovoljno za istraživanje drugog, “smislenijeg” posla – i čelnici tvrtki čije odluke mogu utjecati na milijune života. S Obamom kao vodičem, serija nastoji odgovoriti što sada stvarno znači imati “dobar” posao.

Fotografije: still iz serije

#film, #Netflix