BLOG

Animacijska srijeda: TRY HARD

Izuzetno dinamičan uradak koji na momente podsjeća raznim elementima na stil japanskih animiranih filmova, ali s lakoćom odrađuje prijelaze iz smiješnih trenutaka u teže.

Koviljka Lazar
18.10.2023.

Try Hard

Animirani short koji su napravili studenti poznate i prestižne animatorske škole Gobelins u Francuskoj… A priča o studentima koji pokušavaju upasti u školu animacije.

Alex, studentica animacije, sanja o danu kada će postati član E.V.E., elitne vizualne škole. Sa svojom najboljom prijateljicom Kimmy, pokušava proći nenormalno težak prijemni ispit…

TRY HARD - Animation Short Film 2023 - GOBELINS

Na filmu je radilo više redatelja: Audrey Chevrolle, Yuha Cho, Hugo Lemonnier, Brian Lim i Yuxi Zhou. Izuzetno dinamičan uradak koji na momente podsjeća raznim elementima na stil japanskih animiranih filmova (power-ups, letenje, izrazi lica…), ali s lakoćom odrađuje prijelaze iz smiješnih trenutaka u teže.

Studenti su se htjeli osvrnuti tematski na postavljanje vlastitih snova i ciljeva uz kontrast na njihovo ostvarivanje. Nije uvijek baš sve moguće, koliko god se mi trudili. Naravno, film sadrži i lagane crnohumorne elemente koji ocrtavaju činjenicu koliko je u stvarnosti teško upasti u Gobelins školu iz koje sami redateljski tim potječe…

#prostorslobode

Fotografije: stillovi iz filma

#animacijska srijeda